Tinka bij BNN Vara's Pak de Macht

Tinka Updates2021-04-23

Op donderdag 22 april 2021 verschijnt Tinka bij het nieuwe televisieprogramma van BNN Vara en Tim Hofman: Pak de Macht. In dit programma worden verschillende onderwerpen behandelt waarbij Tim op zoek gaat naar hoe macht werkt, en worden er suggesties gegeven hoe mensen de touwtjes weer in eigen handen kunnen krijgen. Omdat Tinka ook in deze aflevering genoemd wordt, willen we graag in deze blogpost wat meer context geven.

Eerlijk. Helder. Verantwoord.
In de tweede aflevering van Pak de Macht gaat het over de financiële sector, waar banken, incassobureaus en kredietverstrekkers aan de kaak worden gesteld. Ook heeft Tim Hofman Tinka benadert om in gesprek te gaan over hoe wij te werk gaan en wat wij doen om bijvoorbeeld betalingsachterstanden te verminderen. Omdat we bij Tinka verantwoordelijkheid en transparantie ontzettend belangrijk vinden, zijn we hiermee akkoord gegaan. Tinka's CEO Karlheinz Toni is uiteindelijk met Tim rond de tafel gegaan om zijn kritische, maar ook terechte, vragen te beantwoorden.

Je kunt de aflevering van Pak de Macht hier bekijken.

Schuldeiser Manifest
Los van gesprekken met organisaties, roept Tim Hofman bedrijven uit deze industrie op om een Schuldeiser Manifest te tekenen. In dit manifest (zie onderstaande afbeelding) staat o.a. dat de ondergetekenden er alles aan doen om klanten met betalingsachterstanden op een menselijke manier te helpen – aangezien dit strookt met onze kernwaarden, heeft Tinka dit manifest natuurlijk ondertekend.