Ontdek gespreid betalen tijdens de Webwinkel Vakdagen

Tinka Updates2021-07-08

Zit jij met een vraag over conversie-optimalisatie, betaalmethodes of andere checkouttopics? Kom naar het ontmoetingsplatform voor e-commerce in de Benelux: de Webwinkel Vakdagen Summer Edition. Dé plek waar jij de kennis opdoet die je zoekt. In dit blogartikelalvast een Tinka-voorproefje.

BNPL in opkomst

Ook jij weet het. Sinds de coronapandemie is het aantal online betalingen door Nederlandse consumenten bij webwinkels in binnen- en buitenland enorm gestegen; van 258 miljoen transacties in 2019 naar 335 miljoen transacties in 2020 (Thuiswinkel Markt Monitor 2020). Buy Now Pay Later (BNPL) is daarbij niet meer weg te denken en speelt een steeds grotere rol in de e-commerce wereld. Waarom eigenlijk? En wat levert het jou als retailer op?

Interessante cijfers

- Bij 19 % van de 250 grootste Nederlandse webwinkels is in termijnen betalen een optie

- Nederlandse consumenten betalen het grootste deel van hun online aankopen met iDeal (60 %). BNPL is met 9 % in opkomst (World Pay)

- In Amerika omarmen de 24- tot en met 40-jarigen BNPL als eersten. Niet vanwege geldgebrek, velen van hen hebben zelfs een bovengemiddeld inkomen, maar omdat het gemakkelijk is (PYMNTS.com).

Bekijk het koopproces door de ogen van je klant

Heb jij je afgevraagd waarom consumenten achteraf betalen zo prettig vinden? Of is het een betaaloptie die 'er nu eenmaal bij hoort' als je mee wilt blijven doen in e-commerce land? Tijd om het koopproces eens vanuit je klant te beleven:

Stap 1. 'Er is zoveel keuze! Ik weet nog niet goed wat mooi staat in ons huis.'

Stap 2. 'Als ik stoelen bestel, moet ik ze dan nu allemaal betalen? Als ik er maar één houd, wanneer krijg ik dan mijn geld terug?'

Stap 3. 'Fijn! Ik kan eerst bekijken welke stoel ik wil en later betalen.' Of 'Ik wil toch de hele set stoelen, ideaal dat ik die kosten kan verdelen over twaalf maanden!'

Achteraf betalen: een win-win situatie

Het voordeel van achteraf betalen voor je klanten is duidelijk: zij kunnen eerst hun producten bekijken, dan pas betalen en als ze willen de kosten spreiden over een langere periode. Uiteraard wil jij oog hebben voor het gemak dat jouw klant zoekt. Goed om te weten: vormen van achteraf betalen leveren jou als retailer ook voordelen op. Zoals:

- Je voldoet aan de wet

Volgens Art. 7:27 uit het Burgerlijk Wetboek (BW) mag je klanten maximaal tot een vooruitbetaling van 50 % verplichten.

- Je krijgt je verkochte producten sowieso betaald

Met Tinka in je checkout nemen wij het risico over. Alleen je klanten betalen later. Jij wordt altijd volledig en vooraf betaald. Iedereen tevreden!

- Je verhoogt je conversie

Consumenten houden ervan om zelf hun favoriete betaalmethode te kunnen kiezen. Staat hun optie erbij? Dat levert jou meer klanten én meer omzet op.

Meer weten over onze betaaloplossingen? 7 en 8 juli zijn de Webwinkel Vakdagen Summer Edition in Utrecht. Bestel snel je ticket, zoek stand 314 en we leggen je alles uit.