MEET TEAM TINKA - SIMONAS

Meet the Team2021-07-30

Simonas (27) uit Litouwen is als 'Product Owner' verantwoordelijk voor de Tinka-app. Hij begon in 2018 bij Tinka als data-analist, en groeide door naar de functie Product Owner, waarin hij dagelijks werkt aan de features en gebruiksvriendelijkheid van de app.

'TINKA'S VISIE SPREEKT MIJ AAN'

'Met de visie om de meest geliefde en verantwoordelijke aanbieder van uitgestelde betaalopties te zijn, vult Tinka een gat in de markt. Juist die doelen spreken mij aan. Ze zijn ambitieus, daar zie ik veel potentie in. En de sfeer bij Tinka sprak me in het begin ook direct aan: behulpzaam en klantgericht. We werken niet alleen aan onze producten, veel collega's gebruiken ze zelf ook. Zo heb ik achteraf en gespreid betalen al geprobeerd. Ik woon nu -door corona- weer even in Litouwen, maar ik houd nauw contact met mijn collega's via google meet en dergelijke.'

Het leuke aan mijn werk als Product Owner is dat ik verbetermogelijkheden die ik zie direct aanpak. Als ik een idee heb hoe iets beter kan, begin ik er gewoon mee. Je wordt hier aangemoedigd om autonoom te werken en dat daarvoor ruimte is motiveert mij. Ik begon niet voor niks als data-analist: ik werk graag datagedreven. Cijfers komen niet zomaar uit de lucht vallen: als je weet wat je meet, weet je ook wat je kunt verbeteren.'

'COLA PROEVEN EN EK-POULES'

'Naast ons werk hebben we bij Tinka veel lol met elkaar. Zo hielden we voor de pandemie op kantoor een competitie 'cola proeven' en een tafelvoetbaltoernooi. Nu we online werken, zijn we overgestapt op pubquizzen en een EK- en Tour de France-poule. Zelfs het gevoel van mensen ontmoeten bij de koffieautomaat hebben we terug dankzij Gather.Town – een virtuele omgeving, waarin het Tinka-kantoor is nagebouwd. Ons maandelijkse verjaardagsmoment vieren we online, maar op mijn verjaardag kreeg ik foto's van mijn versierde werkplek van collega's die wel op kantoor waren!'

RUIMTE VOOR GROEI EN EEN BREDE SKILLSET

'Team Tinka is nu best een internationale groep; toen ik hier kwam werken was ik de tweede buitenlandse werknemer. Het was bijna grappig hoe geïnteresseerd collega's waren in mijn cultuur en gewoonten. Die behulpzaamheid en betrokkenheid zijn nog steeds kenmerkend. Ik zie een internationaal team als kans; we kunnen niet alleen de beste mensen in Nederland zoeken, maar in de hele wereld!

We zijn qua aantal medewerkers best een klein bedrijf en ik ben niet strikt gebonden aan één taak, waardoor ik veel leer over verschillende rollen. Zo weet ik nu meer over user testing en de technische kant van de app. Soms levert veel kunnen een hogere werkdruk op, maar het is vooral leuk om mijn skillset te verbreden.'