MEET TEAM TINKA - GER

Meet the Team2021-10-06

Ger (49) is Tinka's productmanager en werkt al twintig jaar bij ons. Wat begon als bijbaantje – toen nog bij Wehkamp - groeide uit tot een gevarieerde carrière met wisselende verantwoordelijkheden en functies. Ontdek waarom Ger het na al die jaren nog steeds niet saai vindt bij Tinka.

'IK BEN MET TINKA OP AVONTUUR'

'Hoewel ik al lang bij Tinka werk, doe ik nooit lang hetzelfde. Mijn eerste functie was Teamleider Handmatige Acceptatie. In een tijd dat onze processen nog niet automatisch verliepen. Breedbandinternet was in opkomst en de euro werd geïntroduceerd, ontwikkelingen waardoor het voor de e-commerce een zeer interessante periode was. Daarna richtte ik me op operationele klantprocessen, financiële back-office, product development, en de ontwikkeling van Tinka als zelfstandig bedrijf. De combinatie van business, cijfers en software was altijd de kern, maar telkens met een andere insteek en verantwoordelijkheid.

Een van de voornaamste redenen waarom ik bij Tinka blijf werken, is mijn overtuiging dat we producten kunnen leveren die waarde toevoegen aan de markt. We zijn bezig met een avontuur waar ik graag onderdeel van ben: het groeiproces om de grootste, meest verantwoordelijke en geliefde aanbieder te worden in de markt voor gespreide betaalopties.'

WERKEN VANUIT INDIA? GEEN PROBLEEM!

'Als productmanager zoek ik continu de beste balans tussen IT, business en design. Als we aan een nieuwe ontwikkeling werken, vind ik het belangrijk dat alle marketeers, software developers en betrokkenen van elkaar begrijpen wat ze doen. We werken samen en niet als losse eilandjes. Met elkaar discussiëren, open het gesprek aangaan en kennis delen zijn voor mij essentieel om een goed product te leveren.

Gelukkig staan we, als gemengd team met verschillende meningen, allemaal open voor nieuwe ideeën. En ongeacht de leeftijden, zijn we jong van hart; digibeten zul je bij ons niet tegenkomen. Een voordeel van het werken met online systemen en van ons internationale karakter, is dat we niet vastzitten aan woonplaatsen. Je kunt vanuit huis of zelfs vanuit een ander land werken. Zo wil een van onze collega's een tijdje naar familie in India. Zolang je je werk en waarde levert, is dat bij Tinka geen probleem!'

KIJKEN DOOR DE OGEN VAN DE KLANT

'Iets wat we veel doen, en wat ik belangrijk vind, is continuous product discovery: we bekijken constant wat de klant ervaart. Omdat we onze klanten niet door een fysieke winkel zien lopen, verzinnen we alternatieve manieren om uit te zoeken wat wel en niet goed werkt. Zo proberen we als collega's onze eigen producten uit en bestellen we zelf artikelen bij webshops. Normaal gesproken zorg ik dan dat mijn bestelling op tijd geannuleerd wordt. Maar onlangs was ik dat blijkbaar vergeten, stond er opeens een leverancier voor mijn deur. Met drie man sterk kwamen ze een groot tweepersoonsbed bezorgen en installeren. Uiteindelijk heeft dat ding twee maand in mijn hal gestaan, voordat de retourzending geregeld was. Daar kunnen we als team samen ook heerlijk om lachen!'

BIJ TINKA KIES JE ZELF WAT JE BEREIKT

'Waarom ik iemand zou aanraden om bij ons te komen werken? Omdat we een gaaf bedrijf zijn. Bij Tinka bepaal je zelf of je succesvol bent. Dat is al zo sinds het begin van mijn Tinka-loopbaan. Initiatief nemen - zelf oppakken wat volgens jou beter kan - wordt echt gestimuleerd. We remmen collega's liever af dan dat we ze vooruit moeten duwen. Als leren en verbeteren in je aard ligt, is er bij ons altijd wel een uitdaging voor je. Er is zoveel mogelijk, dat maakt mijn werk na al die jaren nog steeds niet saai!'